Home » Currently Reading:

Huisartspraktijk op Canvas

De gezondheidszorg gaat over mensen, ten eerste en altijd. Toch zijn door de opkomst van samenwerkingen in de zorg, zoals ketenzorg, gezondheidscentra, coöperaties etc., langzaam maar zeker de principes van zogenoemd Business Modelling een nuttige houvast om de organisatie in welke hoedanigheid dan ook, onder de loep te nemen en te verbeteren.

Resultaat

In deze module wordt op een inspirerende manier de principes van een goede brainstorm aan de hand van een praktijksituatie uitgelegd. Hoe kan een idee, samenwerking, (zorg)dienst of wijze van samenwerken beter worden gestroomlijnd?  Met als resultaat een eerste aanzet voor een ‘Businessplan’ mee naar huis.

Inhoud

Deelnemers gaan actief aan de slag met notesticks, brownpaper en laten hun ideeën en overdenkingen de vrije loop. De sessie wordt geleid door ervaren moderator die de groep meeneemt volgens de methodiek van het Business Model Canvas, van Alexander Ostenwalder.

Voor wie

Deze workshop leent zich uitstekend voor alle soorten samenwerkende  teams of verbanden in gezondheidszorg, zoals huisartsen-onder-een-dak, coöperaties in huisartsenzorg, maar ook teams in de tweede lijn of instellingen in de zorg. Het is een zeer nuttige en praktische eendagscursus voor teams die tot goede samenwerking willen komen en naar buiten toe een gezicht en propositie bieden.

Duur

De cursus omvat een dag, van 08.30 uur – tot 17.00 uur

Datum en locatie

  • eerstvolgende workshop staat gepland op vrijdag 25 oktober 2019 in Hoofddorp

Accreditatiepunten/uren

ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing – Med specialisten en Huisartsen): 6 punten. Voor andere (zorg)professionals en (para)medici wordt accreditatie aangevraagd en verzorgd.

Voor inschrijving en / of  informatie neemt u contact op via: info@commedicate.nl

Aanstaande events

WOE 21 MEI 2019: Coaching zorgprofessional (incompany), Assen
DO 13 JUNI 2019: "Teamcoaching in de zorg" (incompany traject), Apeldoorn
VRIJ 14 JUNI 2019: TB en nascholing orthopedie, HA Haarlemmermeer Module XIV, Noordwijk.
WOE 26 JUNI 2019: Workshop: interventies in coaching met film, Amsterdam
VRIJ 28 JUNI 2019: Nascholing kleine chirurgie, huisartsen Module III, Haarlem
VRIJ 6 SEPT 2019: Insights complementaire geneeskunde (interactieve workshop), Amsterdam
WOE 18 SEPT 2019: "Decentralisatie en effect op jeugdzorg": geaccrediteerde lezing, Utrecht
VRIJ 4 OKT 2019: Nascholing Huisartsen Module XV: "Huidige ouderenzorg", Haarlemmermeer

UIT EERSTE HAND

"De Teambuilding met nascholing is binnen onze samenwerking inmiddels een vast onderdeel. Daarmee heeft Commedicate onze huisartsencoöperatie echt een sprong voorwaarts laten maken!" Drs. M. van Doorn, huisarts.

ANNONCES

AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement